Home / Видове стъклопакети за ПВЦ и Алуминиева дограма Ка стъкло

Видове стъклопакети за ПВЦ и Алуминиева дограма Ка стъкло

  • Нискоемисионно стъкло( Ka стъкло ) –  използва се на северни и източни помещения.

Състои се от сребърен слой (нанесен по метода на пиролизата) в ‘сандвич’ от 2 слоя калаен оксид за по-добра адхезия към стъклото. Позволява на топлината да прониква в помещението, но не позволява тя да излиза. Комбинирано със бяло флоатно стъкло, стъклопакет от 24 мм постига стойности на топлоизолация  Ug=1.4 W/m2K (само за сравнение обикновен стъклопакет с 2 флоатни обикновени бели стъкла е със стойност на топлоизолация 2.8 W/m2K – или двойно по-неефективен). Светлопропускливостта на КА стъклопакета е 79 %. Не е подходящо за южни помещения, тъй като помещенията се загряват много през летните месеци.

Този вид стъклопакети блокират топлинните загуби и вложените средства за поставяне на качествено остъкляване се възстановяват бързо в резултат на спестените разходи за отопление. Значително се намалява риска от образуване на конденз .

За да се избегне прегряването на стаите през лятото нискоемисийното стъкло трябва да се комбинира в стъклопакет с мултифункционално четири сезонно стъкло.

Стъклото дали е обикновено или нискоемисийно може да се провери най-лесно със запалка, като се задържи пламъка до стъклопакета. Всяко стъкло ще покаже двойно изображението на пламъка. Обикновеното стъкло отразява два пламъка в един и същ цвят. К-стъклото и стъклото 4 сезона отразяват отново два пламъка, но в различни цветове. Това се получава заради метализиращия покривен слой на тези стъкла.