Home / Видове стъклопакети за ПВЦ и Алуминиева дограма 4 сезона стъкло

Видове стъклопакети за ПВЦ и Алуминиева дограма 4 сезона стъкло

Високоенергийно стъкло за южни и западни помещения и известно като 4 СЕЗОНА

Състои се от двойно сребърно покритие и 4 метални слоя. Не допуска слънчевата енергия да прониква в помещението, като същевременно не ограничава пропускането на светлина и по този начин осигурява комфорт през лятото, а през студените месеци не позволява на вътрешната топлина да излиза навън. Стъклопакет 24 мм от високоенергийно стъкло и бяло флоатно стъкло постига стойности на топлоизолация Ug=1,1W/m2K, соларен фактор 38 %, а светлопропускливостта на стъклопакета e 70 %.

Това стъкло премахва неблагоприятният ефект от пропускането на повече топлина навътре.Стъклото „работи“ еднакво добре в двете посоки, във всички сезони. Оттам и наименованието – всесезонно, 4  сезона и пр. Много сполучлива комбинация се получава при използването на енерджи стъклото заедно с едно обикновено и едно Ка или енерджи/бяло/Ка – при 32 или 40 мм обща дебелина на стъклопакета. При тази комбинация се постига топлоизолация на стъклопакета по-ниска от U-стойност 1 – 0,7-0,8 W/m2K. При тези стойности на топлоизолация на стъклопакета вече могат спокойно да се покриват изискванията, които се поставят при изграждането на т.н пасивни къщи.

Предлагат се като двоен Стъклопакет с ширина 24 или 32 мм и троен стъклопакет с ширина 32-51 мм. Възможни са комбинации с цветни стъкла- синъо, зелено, бронзе както и с нечупливо стъкло триплекс. Пълненето с газ аргон допълнително повишава изолационните характеристики на стъклопакетите. Това е сравнително евтина опция, но изключително ефективна.